Peter Krogh kaameraskänni koolitus 1. ja 2. oktoobril Tallinnas

Digikaameraga fotofilmi digiteerimise töövahendid.

Teist aastat järjest toob MTÜ Eesti Fotopärand Eestisse koolitaja USAst – kui mullu oktoobris käis Don Williams rääkimas digikujutiste kvaliteedi mõõtmisest, siis tänavu tuleb meie kutsel Eestisse Peter Krogh, kes koolitab digikaameraga skännimise teemal.

Peter Krogh on professionaalne fotograaf, koolitaja, konsultant ja tarkvaradisainer. Tema raamat “The DAM Book, Digital Asset Management for Photographers” on aidanud fotograafidel ja fotokogude hoidjatel üle maailma paremini oma fotokogusid hallata.

Kaamera ja mitte skänneri abil fotode (sh fotofilmide) digiteerimine võidab populaarsust üle maailma, kuivõrd selline töövoog pakub väga head kvaliteedi ja kiiruse suhet mõistliku hinna juures, mis on väga oluline kuivõrd ka Eesti fotokogudes ulatub negatiividel olevate digimata kaadrite arv kümnete ja sadade tuhandeteni.

Oma koolitusel käsitleb Peter Krogh kogu kaameraskänni protsessi – alates töövahendite valikust, kvaliteedikontrolli ja töövoo korraldamiseni.

Koolitus katab järgmisi teemasid:

  • kuidas valida kollektsiooni jaoks sobiv kaamera ja optika
  • milline on sobiv lisavarustus – reprolaud, relsisüsteem, objektiivi külge kinnituv lahendus
  • töövoog eri tüüpi ainese puhul – slaidid, negatiivid, paberfotod
  • FADGI kvaliteedikontrolli juhiste järgmine
  • reeperite kasutamine kvaliteedikontrolliks
  • tarkvaratöövoog – kuidas optimeerida kiirus ja kvaliteet kasutades Adobe Lightroom tarkvara
  • efektiivne pildihõive ja metadata-kirjeldus
  • nipid digimismahu kasvatamiseks kvaliteedis järele andmata jpm

Teisipäeval, 1. oktoobril toimub loengupäev Eesti Kunstiakadeemia kaldauditooriumis (Põhja pst 7, Tallinn) kell 13–17.30 ning kolmapäeval, 2. oktoobril praktiline koolituspäev Rahvusarhiivi filmiarhiivi fotostuudios (Ristiku 84, Tallinn). 

Koolitus on mõeldud kõigile, kes tunnevad huvi fotode ja ennekõike fotofilmide digiteerimise vastu. Praktilisest koolituspäevast mahub osa võtma üksnes 20 osalejat ja eelisjärjekorras on oodatud mäluasutuste ehk muuseumide, arhiivide ja raamatukogude töötajad, ent loengupäevale peaksid kõik huvilised ära mahtuma.

Registreerumine: https://forms.gle/r1N4ujuy9rrpxSPg7 

Facebooki-sündmus

Koolituse korraldamist toetab Muinsuskaitseamet kultuuripärandi valdkonna arendustegevuste taotlusvoorust.

Lisainfo: Vahur Puik, 5034241, vahur@ajapaik.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga